NOVETATS

Què més hi ha al Bloc a part de l'espina dorsal?


_Connexions neuronals: LA CONFIANÇA DEL PARTIT! Text contundent i actual de Vassili Grossman a "Vida i destí".
_Els apunts precisos d'Elias Canetti
_LA VOCE DE PASSOLINI: L'OMOLOGAZIONE: un vídeo que heu d'escoltar sens falta

_Des de la Cartoixa
: L'ALTRA GALTA, encara més Elias Canetti.

_Paper de diari: dibuixos de premsa recents.

_ Viatge Incessant: exposició a ISTANBUL i una entrevista.

_DITS DE ROSA: "Lluna turca" i "Sobretaula" dos nous llibres ja disponibles.

_En temps d'Homer: Els últims dibuixos de la Ilíada publicats i la traducció de les paraules gregues que hi ha escrites per si voleu anar seguint el text/ Més avall, un vídeo sobre la recreació de la Ilíada que publico al Magazine i un altre on parlo grec sense saber-ne.

Heu de clicar aquí a la dreta , a LES PÀGINES D'AQUEST BLOC.

Des de la cartoixa

D’acord, ja hi jugo. Giro accelerat en mig de les rotllanes de fulles seques que aixeca aquest constant corrent d’aire que és l’internet: aquí em teniu en un bloc; jo també aixeco polseguera! Però no renuncio a tancar-me de tant en tant a la meva cel·la a respirar pausat. 
3

L' ALTRA GALTA
 
Ell va anar oferint l'altra galta fins que al seu damunt li van enganxar una condecoració, escriu Elias Canetti a "La província de l'home, 1955"

 
2
Un que es mira el món, protegit; des de la pròpia trona. Dibuix fet a partir d'un text de Canetti.

"No obstant, com n'és de deplorable aquell qui en té prou amb que tot al seu voltant segueixi com sempre mentre que ell s'alimenta dels crims que altres cometen diàriament per ell! "La província de l'home, 1956"

 1

Des de la cartoixa dono voltes a pensaments com ara aquest d’Elias Canetti :“...las religiones adolecen todas del hecho de que al predicador le esté permitido expresarse largo tiempo y en un tono autocomplaciente. Así, sus palabras suenan cada vez más lejanas y halagan “su” vanidad, en vez de llegar al corazón de los oyentes”.(La província de l’home, 1944. Edició dirigida per Juan José del Solar; Galaxia Gutenberg. Barcelona, 2006)

Als meus viatges sempre m’ha acompanyat Canetti. Aquests traços són l’inici d’un projecte fruit de reiterades lectures dels seus apunts. La meva cel·la era llavors el Caire, venint de Creta. Al primer dibuix, el dels predicadors erigint-se en temples, hi vaig anotar: “divendres al carrer a Ard el Lewa. Altaveus i estores a la calçada, duplicats per la retransmissió televisiva del bar del davant. 27 de juny (2008). I tantes altres vegades”. Sermonejaven, els predicadors, tapant-se els uns als altres. La resta de les imatges ha anat creixent a partir del ferment que us deixa aquesta lectura. És, encara, una sèrie oberta.PREDICADORS ERIGINT-SE EN TEMPLESPAPÁS L'ESTÓMAC DEL PREDICADOREL PREDICADOR XIPOLLEJA AMB EL SEU DISCURSEL PREDICADOR PARLA AMB SI MATEIX

Llicència de Creative Commons
Sempre que no s'indiqui el contrari, els dibuixos i els textos de En Bloc de Josep M. Rius, JOMA està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons