NOVETATS

Què més hi ha al Bloc a part de l'espina dorsal?


_Connexions neuronals: LA CONFIANÇA DEL PARTIT! Text contundent i actual de Vassili Grossman a "Vida i destí".
_Els apunts precisos d'Elias Canetti
_LA VOCE DE PASSOLINI: L'OMOLOGAZIONE: un vídeo que heu d'escoltar sens falta

_Des de la Cartoixa
: L'ALTRA GALTA, encara més Elias Canetti.

_Paper de diari: dibuixos de premsa recents.

_ Viatge Incessant: exposició a ISTANBUL i una entrevista.

_DITS DE ROSA: "Lluna turca" i "Sobretaula" dos nous llibres ja disponibles.

_En temps d'Homer: Els últims dibuixos de la Ilíada publicats i la traducció de les paraules gregues que hi ha escrites per si voleu anar seguint el text/ Més avall, un vídeo sobre la recreació de la Ilíada que publico al Magazine i un altre on parlo grec sense saber-ne.

Heu de clicar aquí a la dreta , a LES PÀGINES D'AQUEST BLOC.

Viatge Incessant


 
----------------
---------------

La Rara.biz/ Bibliofília contemporània podeu veure tres dels llibres d'artista sorgits del projecte Viatge Incessant: Pedres i Gent i La llum a Sant Bixoi i Abans, Temple. Hi trobareu una breu descripció de cada un d'ells i podreu mirar-vos-els tranquil·lament, pàgina per pàgina, sense necessitat de posar-vos guants de cotó blanc. Només cal que cliqueu al damunt de les cobertes. El meu agraïment  a Francesc Morera, que en va fer les reproduccions. QUÈ ÉS EL VIATGE INCESSANT?

Amb el projecte Viatge Incessant he volgut dibuixar una línia simbòlica que uneixi les traces de les diverses cultures que han florit al voltant del Mediterrani. Em vaig proposar dibuixar línies de punts vermells per indicar el camí que permetia passar d’una civilització a una altra, tal com sol indicar-se als mapes. Aquest és el motiu de la presència de cascos vermells a totes les fotografies. Els utilitzo per dibuixar línies que subratllen el pas de la gent d’una banda a una altra per la conca mediterrània. Moviments que es van donar en totes direccions i per motius diversos. En les restes que ens han deixat s’observen les influències, els intercanvis, les imposicions i els préstecs que hi va haver en el passat. Són els nostres punts de connexió com proposava un titular del diari Al Ahram aportant la pròpia visió del paper dels cascos en el projecte Viatge Incessant. Puc oferir una altra imatge: aquesta línia de punts vermells no és altra cosa que el fil d’un collaret que uneix entre si les pedres precioses que trobo en el camí.

Aquestes imatges són fruit del desig de conèixer. De la confirmació del que esperava o de la sorpresa davant el que he trobat. Per a mi els cascos d’obrer parlen del treball i de l’esforç. Esforç i treball que va existir rere les restes arqueològiques i, encara més proper, el treball i l’esforç que cal fer per encarar la vida quotidiana. Per a mantenir-nos drets, dia a dia, com es mantenen encara moltes de les columnes de l’antigor.
Llicència de Creative Commons
Sempre que no s'indiqui el contrari, els dibuixos i els textos de En Bloc de Josep M. Rius, JOMA està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons