NOVETATS

Què més hi ha al Bloc a part de l'espina dorsal?


_Connexions neuronals: LA CONFIANÇA DEL PARTIT! Text contundent i actual de Vassili Grossman a "Vida i destí".
_Els apunts precisos d'Elias Canetti
_LA VOCE DE PASSOLINI: L'OMOLOGAZIONE: un vídeo que heu d'escoltar sens falta

_Des de la Cartoixa
: L'ALTRA GALTA, encara més Elias Canetti.

_Paper de diari: dibuixos de premsa recents.

_ Viatge Incessant: exposició a ISTANBUL i una entrevista.

_DITS DE ROSA: "Lluna turca" i "Sobretaula" dos nous llibres ja disponibles.

_En temps d'Homer: Els últims dibuixos de la Ilíada publicats i la traducció de les paraules gregues que hi ha escrites per si voleu anar seguint el text/ Més avall, un vídeo sobre la recreació de la Ilíada que publico al Magazine i un altre on parlo grec sense saber-ne.

Heu de clicar aquí a la dreta , a LES PÀGINES D'AQUEST BLOC.

dimarts, 15 de maig de 2012

Homenatge a Síria 1: Flors de sang


Obro des d’Istanbul noves finestres al Bloc. No aixecaré un altre pis sinó que vull baixar al treball fet fa anys. Això és el que m’ha portat aquí, un Viatge Incessant  que va començar el 2003. A PASAJist , un espai d’art independent, és a dir, voluntariós i pobre, presentem una mostra del treball fet de llavors ençà. Immers en aquests espais del record que es projecten a les parets del local torno a trepitjar terres amigues, algunes en conflicte. Entre Egipte i Turquia passo un i altre cop per Síria, terra extraordinària. Penjo ara al Bloc algunes d’aquestes imatges, homenatge a les persones que m’hi van acollir i que mereixen un present millor del que les té sotmeses.


Primeres passes del VIATGE INCESSANT. A Damasc, Beit Jabri obre les portes als punts del camí que dibuixo convertint-los en obertes flors vermelles de benvinguda a la font central del seu pati. Potser és a Síria on he trobat la gent més acollidora. Les matances que el seu dictador ordena no són noves, sinó hereditàries. Potser més que flors, en la vermellor dels punts ja hi havíem d’haver vist doloroses gotes de sang?


4 comentaris:

 1. Joma, tan lluny i tan a prop. Torna a Siria, torna a Barcelona.

  ResponElimina
 2. que tinguis un gran i incessant viatge!!!!

  ResponElimina
 3. Estimat Joma, inquiet, creatiu, compromès i amatent. Les teves paraules, em recorden aquesta Siria amb la gent més acollidora que de ben segur es mereix el millor.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies, Amèlia, per les teves paraules (i les del Xavier i el Frederic). Aquest projecte va començar amb l'ambició d'apropar la gent i, ara que estic menys ocupat per afegir-hi imatges noves, crec que ha arribat el moment de donar ple sentit a l'esforç fet. Veure-les projectades a ISTANBUL, lloc veí i segons em diuen amb certes possibilitats que Turquia es vegi involucrada en el conflicte, m'ha donat l'empenta que em calia.

   Elimina

Llicència de Creative Commons
Sempre que no s'indiqui el contrari, els dibuixos i els textos de En Bloc de Josep M. Rius, JOMA està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons