NOVETATS

Què més hi ha al Bloc a part de l'espina dorsal?


_Connexions neuronals: LA CONFIANÇA DEL PARTIT! Text contundent i actual de Vassili Grossman a "Vida i destí".
_Els apunts precisos d'Elias Canetti
_LA VOCE DE PASSOLINI: L'OMOLOGAZIONE: un vídeo que heu d'escoltar sens falta

_Des de la Cartoixa
: L'ALTRA GALTA, encara més Elias Canetti.

_Paper de diari: dibuixos de premsa recents.

_ Viatge Incessant: exposició a ISTANBUL i una entrevista.

_DITS DE ROSA: "Lluna turca" i "Sobretaula" dos nous llibres ja disponibles.

_En temps d'Homer: Els últims dibuixos de la Ilíada publicats i la traducció de les paraules gregues que hi ha escrites per si voleu anar seguint el text/ Més avall, un vídeo sobre la recreació de la Ilíada que publico al Magazine i un altre on parlo grec sense saber-ne.

Heu de clicar aquí a la dreta , a LES PÀGINES D'AQUEST BLOC.

diumenge, 13 de febrer de 2011

Casa Bloc

Enceto un bloc. Serà un bloc de pisos. Cada nova entrada se situarà al damunt de l’anterior, com un nou habitant que treu el cap per la finestra, en un edifici que s’habita a mesura que es va construint. Tindran visites? Veig en altres blocs veïns que els transeünts solen deixar una nota, una targeta de la seva visita. Com quan aneu a casa d’algú i no li trobeu: he passat per aquí, diuen els post. Són veus, no conversa. M’ensenyaré a les finestres però no hi seré quan trucareu. Només sabré que haureu vingut quan repassi l’edifici que hauré reobert des d’una nova entrada, per la porta d’un terrat provisional. Potser trobaré notes al costat d’alguna entrada. Habitant d’una galeria més que d’unes acollidores estances, puc arribar a recollir breus comentaris creuats; mai no serà un diàleg. 
Em sembla que m’agradarà més imaginar que heu passat en silenci. 
La impressió que us emporteu dels dibuixos que hi deixaré exposats seguirà el curs que hagi de seguir junt amb les vostres passes; si no l’esborra el soroll permanent d’aquest suburbi digital ple de blocs de pisos com aquest. Començo a aixecar el meu baixant al soterrani de l’arxiu amb voluntat d’endreça. Airejaré algunes peces. Les deixaré penjades a les llindes de les successives entrades. Em disposo a re-passar el meu camí, a examinar els fonaments de l'edifici.

7 comentaris:

 1. Felicitats per aquest bloc de pisos en construcció permanent.
  Ja en teníem ganes!
  Gràcies per compartir-nos la teva obra.

  ResponElimina
 2. Felicitats "editor digital" Ens fas un regal diari. Carmela

  ResponElimina
 3. Quina feliç sorpresa!
  Tant de bo aquest sigui el primer bloc d'una illa, d'un barri, d'un poble, d'una ciutat...

  Que no pari mai!
  Gràcies!

  ResponElimina
 4. Graciès Joma, per compartir la teva lucidesa. Miraré de visitar sovint el bloc de pisos, i veure com evolucionen les obres que es fan i desfan continuament allà on hi ha vida. Com la vida mateixa! Mercés per l'oportunitat.
  Joan

  ResponElimina
 5. Felicitats per aquest bloc i el plantejament des del primer dia.

  Recorda que la Casa Bloc és un projecte del GATCPAC dels anys 30 que la Generalitat republicana va tirar endavant per a millorar les condicions de vida de la gent... una mica com aquest bloc.

  ResponElimina

Llicència de Creative Commons
Sempre que no s'indiqui el contrari, els dibuixos i els textos de En Bloc de Josep M. Rius, JOMA està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons