NOVETATS

Què més hi ha al Bloc a part de l'espina dorsal?


_Connexions neuronals: LA CONFIANÇA DEL PARTIT! Text contundent i actual de Vassili Grossman a "Vida i destí".
_Els apunts precisos d'Elias Canetti
_LA VOCE DE PASSOLINI: L'OMOLOGAZIONE: un vídeo que heu d'escoltar sens falta

_Des de la Cartoixa
: L'ALTRA GALTA, encara més Elias Canetti.

_Paper de diari: dibuixos de premsa recents.

_ Viatge Incessant: exposició a ISTANBUL i una entrevista.

_DITS DE ROSA: "Lluna turca" i "Sobretaula" dos nous llibres ja disponibles.

_En temps d'Homer: Els últims dibuixos de la Ilíada publicats i la traducció de les paraules gregues que hi ha escrites per si voleu anar seguint el text/ Més avall, un vídeo sobre la recreació de la Ilíada que publico al Magazine i un altre on parlo grec sense saber-ne.

Heu de clicar aquí a la dreta , a LES PÀGINES D'AQUEST BLOC.

dimarts, 8 de novembre del 2011

Qui molt s'embarca...!


Intento una traducció per allò que en castellà és molt clar: quien mucho abarca poco aprieta... Potser “qui molt s’embarca...”? No sé si això explica el meu llarg silenci al bloc. La darrera entrada, estiuenca, s’ha allargat fins després de la castanyada! Massa coses entre mans! O potser no; ara comencen a quallar. Us ho explico.

Què ha passat aquest temps?

El projecte Dits de Rosa/ Edició singular arrenca finalment. La col·lecció Lotòfags comença amb tres títols en modalitat d’impressió sota comanda que ja podeu sol·licitar
escrivint a joma@aavc.net . Els llibres estaran disponibles la segona quinzena de novembre.

Què és Dits de Rosa?

Dits de Rosa/ Edició singular és una experiència d’autoedició basada en la impressió sota comanda. Anirà recollint les diferents sèries de dibuixos publicats per Joma a la premsa. Hi haurà els treballs recents i en curs però també el rescat d’altres materials que ara dormen a les hemeroteques. És previst d’oferir tres nous títols cada trimestre. La proposta de tardor 2011 és aquesta:


Lotòfags, 1
Nord/Sud. Joma.
40 pàgines. 15x22cm. Imprès sobre paper reciclat de cotó 150 gr. Cobertes amb solapa paper 350 gr. Enquadernació americana. Preu: 24€

Una brúixola que es construeix de diverses formes en funció del Nord. Un joc visual per a subratllar la prepotència d’un pol que, terriblement magnètic, atreu els fluxos dels que venen de l’altre extrem del planeta. La revista Compartir va publicar aquesta sèrie a la secció Cercle Viciós.

Lotòfags, 2
Uns i Altres. Joma. 
48 pàgines. 15x22cm. Imprès sobre paper reciclat de cotó 150 gr. Cobertes amb solapa paper 350gr. Enquadernació americana. Preu: 24€

“Què hi ha darrere els altres?” interroga la primera imatge de la sèrie presentant l’ombra d’una persona com una porta oberta a un món fosc. És l’enunciat que guia l’exploració. Els d’aquí i els que venen. Però nosaltres i els nostres veïns també ens hi podem emmirallar. Uns i altres, tots, generosos i oberts; tancats i recelosos; acollidors o inaccessibles hi som dibuixats. Publicats a la revista Serra d’Or.

Lotòfags, 3
Lletra Menuda. Joma.
88 pàgines. 22x15cm. Imprès sobre paper reciclat de cotó 150 gr. Cobertes paper 350 gr. Enquadernació americana. Preu: 24€

Serie publicada a la revista Escola Catalana, explora les possibilitats de dibuixar escrivint. O, si es vol, d’utilitzar les línies d’escriptura com unes línies més del dibuix, les més importants. La comunicació a través del llenguatge és l’eix de la sèrie.

Teniu també la possibilitat d'adquirir el pack dels tres llibres signats per l’autor (Nord/Sud+Uns i Altres+Lletra Menuda, signats) al preu conjunt de 60€


Vols fullejar els llibres?

1 Nord/Sud: http://issuu.com/ditsderosa/docs/joma_nord_sud
2 Uns i Altres: http://issuu.com/ditsderosa/docs/uns_i_altres_joma


Com fer la comanda?

Escriu un correu a joma@aavc.net indicant quins títols vols o bé si vols el pack dels tres títols signats.

Què més s’està coent?

Molt aviat hi haurà també la versió epub i/o app dels títols que vagi oferint Dits de Rosa/ Edició Singular que es podrà descarregar a iBooks o a l'AppStore d’Apple.

Paral·lelament estic treballant l’edició de l’Odissea a partir de la versió que es va publicar al Magazine de La Vanguardia i altres diaris, enriquida amb possibilitats noves de lectura. Serà una app per a iPad que ja va prenent forma.

Hi ha el nou web www.joma.cat que va avançant. He previst una reorganització de continguts entre el web i el bloc de manera que algunes pàgines del bloc passaran al web a mesura que aquest creixi. Ja ho anireu veient. 


Això és tot per ara. I, si us interessen els llibres, ja ho sabeu: animeu-vos a fer la comanda a joma@aavc.net







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons
Sempre que no s'indiqui el contrari, els dibuixos i els textos de En Bloc de Josep M. Rius, JOMA està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons